Speel online Bordspellen op jijbent.nl
 

Speel gezelschapsspellen

 
 

Speel klassiek abstracte bordspellen

 
 

Speel modern abstracte bordspellen

 
 

Speel thematische bordspellen

 
 

Admins Jijbent.nl:

Als je hulp nodig hebt bij Jijbent.nl of je wilt iets melden kun je altijd bij de admins terecht. Je herkent admins aan rondjes bij hun naam. Ook kun je ze uitnodigen voor een spel als je dat nog niet helemaal snapt: zij zullen je helpen (kijk wel even wie het beste past).

Admins:
 • SkatingHacker (4 rij, Halma, Carcassonne de Burcht en Gebruikerstoernooien)
 • Wishmaster (Dammen, Checkers, Rummy)
 • Pombeest (Go, Go (9x9), Shogi, Dipole en Tablut)
 • sjoerdje (Mijnenveger, Sudoku, Zeeslag, Lost Cities, Pico en Egelrace)

  Superadmins (eindverantwoordelijk):
 • bram (Kampioen, Algemeen, Holomino, Lines of Action, Domino, Castello, Robot Master, Qin, Ataxx, Schaken (schaken960), Ur, Veldslag, Jungle, Rozenkoning, Kahuna, Atoll, Xiangqi, Kamertjeverhuur, Molenspel, Reversi, Oware, De beer is los, Ponte del Diavolo, En garde, Kat en Muis, Axio, Yavalath, Streetsoccer, Subulata, Seasim, Stad en land, Boer zoekt Land, Camping, Kruissom, Safari, Tweeeet)
 • Marianne (Woordspel/Woordenmix, Backgammon, Tric Trac, Dobbelspel, Algemeen)
 •  

  Hoe werkt het:

  (korte uitleg)  
  Bij Jijbent.nl speel je niet op het zelfde moment tegen je tegenstander, maar speel je om de beurt en hoef je niet allebei online te zijn. In jouw overzicht staat in welke spellen jij aan de beurt bent. Als je gezet hebt, kan de tegenstander een zet doen als hij of zij online komt. Op die manier kun je je zetten spelen op het moment dat jou dat uitkomt, en vaak heb je een aantal dagen de tijd per zet.

  Omdat wij moeten onthouden welke spellen jij speelt en welke zetten je daarbij gezet hebt, moet je je voor deze website registeren en kun je ervoor kiezen om een email te krijgen als jij bent.

  Als je op vakantie gaat kun je via de link onder in 'wijzig profiel' je vakantie aangeven. Gedurende de vakantie kun je niet verliezen als je speelduur verstrijkt. Je mag maximaal 30 dagen vakantie opnemen bij jijbent.nl.
   

  Hoe start ik een spel:

  (korte uitleg) 
  Daarvoor zijn er een aantal mogelijkheden:
 • Je kunt kijken in de Wachtkamer of er iemand is die daar al een spel heeft geplaatst.
 • Als je zelf een nieuw spel wilt starten, klik dan op Nieuw spel in het menu. Kies dan het spel wat je wilt spelen en vul eventueel een naam (of een gedeelte van een naam) van je tegenstander in. Als je hier niks invult, komt het spel in de wachtkamer, klik dan op start spel, kies eventueel je opties en klik weer op start spel.
 • Zoek je tegenstander op via Gebruikers, klik op zijn/haar naam en dan op meer details. Rechtsboven kun je hem/haar uitnodigen.
 • Of neem deel aan een Toernooi tegen onbekenden.
 •  

  Tips profiel en avatar:

   
  Je kunt bij Jijbent.nl een eigen profiel aanmaken, dat kan via wijzig profiel. Als je je motto invult, kunnen andere mensen dat zien bij jouw uitnodiging.

  Maar je kunt ook een avatar aanmaken (een eigen plaatje/figuur), dit is iets lastiger en kan via de profiel informatie op het forum.

  Scroll op de pagina naar beneden naar het Avatar paneel, daar kun je kiezen of je je eigen afbeelding wilt uploaden of wilt kiezen uit de plaatjes die wij hebben klaargezet.
   

  Ratingformule:

   
  Afloop spel:
  Aantal spellen gespeeld:
  Aantal spellen gewonnen: (als aantal<15)
  Aantal spellen gelijk: (als aantal<15)
  Jouw rating:
  Rating tegenstander:
  Gem. rating tegenstanders: (als aantal<15)
  Nieuwe rating:
   

  TPR formule:

   
  Aantal spellen gespeeld:
  Aantal spellen gewonnen:
  Aantal spellen gelijk:
  Gem. rating tegenstanders:
  TPR:
  Let op: voor de gemiddelde rating tegenstander tellen de knockoutrondes 4x mee, dus bij de kwartfinale moet het aantal spellen gespeeld op 10 staan en telt de rating van de tegenstander in de kwartfinale 4x mee (van de 10).