Speel online Bordspellen op jijbent.nl
 

Spelregels Pico:

Inleiding en doel van het spel

Pico is een spel van Frank Nestel. Pico is een snel kaartspel dat wordt gespeeld in 2 rondes. In de tweede ronde heeft een speler de kaarten die de tegenstander had in de eerste ronde. Degene die na 2 ronden de meeste punten heeft behaald heeft gewonnen.

Start van het spel, delen van de kaarten

Er zijn 13 kaarten in het spel (2 t/m 13 en 16), zie hieronder. Elk kaart heeft een waarde die wordt getoond door het aantal rode stippen op de kaart. 16 heeft b.v. als waarde 4 en 7 heeft als waarde 2. Aan het begin van de eerste ronde krijgt elke speler 6 gedekte kaarten die de tegenstander niet kan zien. De ene resterende kaart wordt open in het midden neergelegd. Je weet dus wel welke kaarten je tegenstander heeft, maar je ziet niet welke waarde hij speelt.Het spelverloop

Om de beurt kiezen de spelers een kaart die de tegenstander niet mag zien. Aan de lokatie van de kaart is niet te zien welke kaart wordt gespeeld, jijbent.nl toont de gekozen kaart altijd als laatste.Als beide spelers 1 kaart hebben gekozen, worden beide kaarten getoond. Degene die de hoogste kaart heeft, wint, tenzij het getal op die kaart meer dan 2x zo groot is als het getal op de kaart van de tegenstander. De winnende kaart scoort punten voor de speler van die kaart en wordt open op tafel neergelegd, de verliezende kaart gaat terug in de hand. De verliezende kaart wordt wel getoond aan de tegenstander. Hieronder zie je dat 11 en 13 gekozen waren en dat 13 heeft gewonnen.Het aantal rode stippen op een kaart geeft de waarde (score) van die kaart aan. Onder het speelveld worden de behaalde totale punten van een speler getoond. Het spel wordt gespeeld in 2 rondes. Een ronde is afgelopen zodra 1 van de spelers nog maar 1 kaart in handen heeft. In ronde 2 spelen de spelers het spel waarbij de kaarten zijn verwisseld, dus dan heb je de kaarten die je tegenstander had in ronde 1.

Einde van het spel

Het spel is afgelopen als ronde 2 is afgelopen (dus als 1 van beide spelers nog maar 1 kaart in handen heeft). De winnaar is degene die over 2 ronden de meeste punten (rode stippen) heeft behaald.